Tot i ser una jornada llarga i en alguns moments tensa per una possible arribada de la policia nacional que finalment no ha passat, Puigcerdà ha viscut aquest 1-O sense incidents i ha estat una de les poques poblacions del Pirineu on s'ha mantingut obert el col·legi electoral fins les 20h del vespre. En total, 2895 persones han participat al referèndum. D'aquestes 2583 (89,2%) han votat a favor de la independència de Catalunya i 240 (8,3%) han votat en contra. S'han comptabilitzat 60 vots en blanc i 12 nuls.

Abans de les 6 del matí, més de 400 persones s'han aplegat aquest diumenge a l'escola Alfons I de Puigcerdà, l´únic punt de votació d'aquest 1-O a la capital ceretana. Al voltant de les 8 del matí, els Mossos d'Esquadra s'han apropat al centre, on han estat rebuts amb aplaudiments. Al no poder accedir-hi, han aixecat acta i han marxat.

Després de les dificultats tècniques de primera hora, a quarts de deu del matí els veïns han anat entrant amb grups de deu per exercir el seu vot en una de les sis meses que s'han habilitat. Cues a l'entrada, i a dins el col·legi moltes cares d'emoció, sobretot després d'haver votat.

Hi ha hagut un degoteig constats de veïns durant tota la jornada. Joves i grans, aquests darrers rebuts amb aplaudiments. A les 14h del migdia ja havien votat gairebé 2000 persones a Puigcerdà. Molts s'han quedat després a l'escola per defensar el punt de votació, sobretot després de veure les carregues de la policia nacional en altres poblacions catalanes. L'alcalde de Puigcerdà ha lamentat l'actuació de l'estat durant la celebració del referèndum.

Els Bombers de la comarca també han volgut ser presents durant la jornada, i a mitja tarda han fet acte de presència davant el col·legi electoral, on han estat rebuts amb aplaudiments.

Parlen al vídeo: SERGI BROSEL, VOTANT - MARIA ARNELLA, VOTANT - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui