A la resta de la comarca les votacions també s’han fet amb relativa normalitat, tot i els problemes informàtics de primera hora. Ha estat el cas de Bellver, on malgrat la caiguda de les xarxes, s’ha acabat votant amb normalitat al llarg de la jornada, tot i els rumors d’una possible intervenció de la Guàrdia Civil.

Mentrestant, els veïns de Montellà i Martinet han anat votant al poliesportiu d’aquesta darrera localitat. Al migdia, però, han optat per endur-se l’urna plena de vots per evitar un possible requisament per part de la policia espanyola. Com a curiositat, una de les persones que s’hi ha apropat a estat el reconegut esportista Kilian Jornet, que a quarts de set del matí era a les portes del col·legi Alfons I de Puigcerdà.

A Bellver s'han comptabilitzat 1.098 vots (94% SÍ i 3,6% NO). A Alp han votat 525 persones (95% SÍ i 2,1% NO). A Llívia hi ha hagut 590 vots (el 95% a favor del SÍ i 3,2% del NO)

Parlen al vídeo: MIQUEL, VOTANT - EUDALD, VOTANT

El Pirineu avui