Cinc entitats de Cerdanya han signat conjuntament un manifest per denunciar l’incompliment de la legislació internacional en les accions adoptades davant la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. Concretament, han estat l'Associació Universitària de Cerdanya, Capella de Santa Maria de Puigcerdà, Cerdanya Film Comission, Grup de Recerca de Cerdanya i Inestable Ceretana de Teatre.

En el comunicat, les entitats sostenen que 'Com a amants de la cultura i com a entitats culturals de tota mena, rebutgen que qualsevol persona pugui ser perseguida, detinguda o jutjada per defensar de manera pacífica les seves idees i rebutgen igualment qualsevol actuació repressiva que impliqui limitar la llibertat d’expressió, de premsa o de reunió al nostre país. Els signants afegeixen que 'les llibertats i drets fonamentals estan reconeguts per l’ONU i per tota la legislació internacional, inclosa l’espanyola, i han de ser respectats en qualsevol circumstància. L’Estat està obligat a garantir que qualsevol idea pugui ser defensada de forma pacífica i democràtica i no té dret a reprimir ningú per aquest motiu'.

El Pirineu avui