Aquest dijous s'ha presentat al Consell Comarcal de Cerdanya la cooperativa Biolord que agrupa una quinzena de productors de poma de muntanya, dos dels quals són a Cerdanya. A banda de la qüestió productiva, Biolord ha nascut com una aposta per a la diversificació de les economies de muntanya per tornar a situar la pagesia al centre de les mateixes. Per aquest motiu, ha impulsat una campanya de reivindicació dels valors de l’agricultura i la ramaderia a les comarques pirinenques, que ha anomenat “Jo, de Muntanya” i que treballa per fer xarxa i cooperar amb d’altres sectors.

La campanya comptarà amb diverses càpsules de vídeo i la redacció d'un manifest on s'espera que s'hi adhereixin els productors de proximitat.
L’acte de presentació d’aquest dijous, anomenat 'Cooperativisme alimentari i producció ecològica', ha comptat amb la presència de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i de PROECO, l’associació de Productors i Elaboradors Ecològics de Cerdanya.
La trobada ha clos amb una ponència a càrrec d’Albert Riera, director de comunicació de la Fageda, el qual ha explicat aquest projecte social i el seu model productiu i organitzatiu.

Parlen al vídeo: DOLORS PUJOLS, SÒCIA I TREBALLADORA L'ARADA

El Pirineu avui