L'Arxiu Comarcal de Cerdanya ha fet restaurar dos documents de gran valor patrimonial: un llibre de la Confraria de Teixidors i un Registre de consells, o llibre d'actes, de la vila de Puigcerdà. Els documents van ser seleccionats perquè estaven en molt mal estat de conservació i perquè són peces d’un interès especial per la informació que contenen.

La restauració dels documents ha anat a càrrec de Clara Alibés, una restauradors especialitzada de Moià que amb cura ha eliminar els agents que degraden els documents, ha consolidar les pàgines i la coberta i ha assegurat que la informació que conté es conservi en el futur. Es tracta d'un procés molt laboriós on es desmunten els llibres, les pàgines es netegen per immersió, es reintegren els fragments perduts i es torna a relligar tot el conjunt.
Les intervencions de restauració s’emmarquen dins les funcions de protecció i conservació del patrimoni documental que l’Arxiu assumeix amb el pressupost provinent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, les restauracions han tingut un cost total de 2900€.
Qualsevol persona que tingui interès per consultar aquests llibres ho pot fer a l'Arxiu Comarcal cerdà i, properament, també es podrà consultar en línia a través del web arxius en línia de la Generalitat.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui