Viles Florides ha distingit l’ajuntament de Puigcerdà amb tres Flors d’Honor pel seu treball dut a terme a favor de la millora de l’espai verd urbà. Es tracta d'un guardó que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i que reconeix la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora de les zones verdes existents. Enguany ha estat la primera vegada que Puigcerdà optava a aquest guardó i, des del consistori, s'han mostrat satisfets d'haver aconseguir fins a tres flors.

Un dels espais on es va actuar la passada primavera van ser parc Schierbeck, on es van plantat espècies aquàtiques a l’estany, com el lliri groc o el jonc, i unes plantes que atrauen les papallones, com el gavó o els caps blancs. També es van plantar flors al centre de la vila, a l’Avinguda Catalunya i a les places i passeigs. Les flors escollides són sempre les que millor s’adapten a la climatologia de la vall.
Des de l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament creuen que aquests tipus d’accions fan que la vila sigui un lloc més agradable per a tothom.

Enguany s'han distingit 113 municipis: 11amb quatre Flors d’Honor, 48 amb tres Flors d’Honor, (entre ells Puigcerdà i La Seu d'Urgell) 48 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor. 

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui