El ceretà Kilian Jornet s'ha proclamat aquest dissabte guanyador de la Marató de 45 quilòmetres de l'Ultra Pirineu, aconseguint el temps rècord de 12h i 3 minuts i rebaixant en 17 minuts la millor marca. Amb aquesta victòria i la que va aconseguir a l'Ultra el 2015, també millor temps fins al moment, Jornet es converteix en el primer corredor que ostenta un doblet històric a l'Ultra Pirineu.

La Marató, amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya, ha comptat amb 853 corredors dels quals un 91,5% van aconseguir creuar la meta. En dones la primera classificada ha estat Ruth Croft.

Pel que fa a la prova reina, l'Ultra de 110km amb sortida des de Bagà i que va creuar el Parc Natural del Cadí Moixeró, ha comptat amb 950 corredors dels quals el 63% han aconseguit creuar la meta. Amb un temps de 12hores 30minuts Pablo Villa ha estat el primer classificat masculí mentre que en dones Maite Mayora aconseguia creuar al meta en primera posició amb un temps de 14hores 22minuts desprès d’un ajustat duel amb Núria Picas.
La tercera de les grans proves d’aquesta edició es va celebrar divendres a al nit a La Molina amb “La Nit Pirineu” un quilòmetre vertical nocturn de 5km de recorregut que va culminar al refugi del niu de l’Àliga i on les joves promeses Jan Margarit i Clàudia Sabata es van fer amb la victòria.
La novena edició de l'Ultra Pirineu s'ha convertit en la més internacional de la història, amb corredors de 50 països diferents, el que demostra l'impacte que té la cursa arreu del món.

El Pirineu avui