Càritas d’Urgell ha posat en marxa el projecte “Activa’t”, que preten inserir laboralment a persones amb discapacitat de l’Alt Urgell. De moment ja en formen part 8 persones, tot i que el projecte podria donar cabuda a 12 usuaris. L’objectiu d’”Activa’t” és donar als joves participants l’oportunitat de sentir-se i ser útils a la societat.

La inversió prevista per aquest projecte és de gairebé 190.000 euros, que són finançats per Càritas Espanyola, el Consorci Leader de fons europeus, la Diputació de Lleida i l’Obra Social de la Caixa. Tot i això, calen més diners.

Pel que fa a les tasques que realitzen els usuaris, aquestes bàsicament són recollida de roba de contenidors, venda de roba a l’engròs i al detall a la botiga Grapats, serveis de neteja de locals i llars, bugaderia, mudances, venda d’objectes de segona mà, horticultura ecològica o elaboració de productes, com ara sabó natural.

Parlen al vídeo: JOSEP CASANOVA, DIRECTOR DE CÀRITAS D'URGELL

El Pirineu avui