El Consell de Ministres ha autoritzat aquest passat divendres la realització d’un seguit d’actuacions a dues de les carreteres de l’Alt Pirineu amb més trànsit, la Nacional 260 i la Nacional 145. En el cas de l’Eix Pirinenc, les obres tindran lloc entre el Pont de Suert i el límit de les províncies de Lleida i Girona. També s’actuarà en la via que uneix la N260 amb el Túnel del Cadí. Pel que fa a la N145, les actuacions es realitzaran a tot el tram entre la Seu d’Urgell i la frontera hispanoandorrana.

Concretament, es milloraran els serveis de comunicacions i de vigilància, l’actenció a accidents, el manteniment dels elements de la carretera, el manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica, l’enllumenat, la senyalització valirable i els semàfors.

A més, també es faran inventaris, reconeixements de l’estat i el funcionament de les carreteres afectades, estudis d’accidentalitat i informes de seguretat viària, entre d’altres.

Finalment, també es realitzara tasques de desbroçament, de fresat i de reposició del ferm d’alguns trams de calçada, així com la neteja de les voravies. Tot plegat tindrà un cost de més de 24 milions d’euros.

El Pirineu avui