Llívia ja ho té tot a punt per acollir aquest dissabte la Gran Encesa de Cerdanya, que havia de tenir el passat 19 d'agost però que es va posposar en senyal de dol pels atemptats a Barcelona i Cambrils. Així doncs la comarca intentarà entrar al llibre dels rècord Guinnes amb la creació d’una estelada al camp de futbol de Llívia formada amb 81.000 espelmes que tindrà unes dimensions de 45 metres d’ample per 72 de llargada. El mosaic també inclourà la pregunta del referèndum de l’1 d’octubre i un SÍ de grans dimensions. Per fer-ho possible, es necessitarà la participació d’uns 200 voluntaris. Des de l'ajuntament de Llívia han explicat que, a banda de batre un rècord Guinnes, l'objectiu de la iniciativa és mostrar el suport de la població al referèndum.

Per altre banda, l'alcalde de Llívia ha condemnat els actes vandàlics que s'han comès darrerament al municipi, com ara pintades ofensives contra el batlle o la retirada de l'estada situada a l'entrada de Llívia, uns fets que ja ha denunciat als Mossos d'Esquadra.

Pel que fa a l'Encesa, divendres es començaran a col·locar les espelmes i divendres a la tarda els voluntaris les aniran encenent per tal que a la nit el mosaic quedi il·luminat.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

La Cerdanya, 21 de setembre 2017: TOT A PUNT PER A LA 'GRAN ENCESA'

El Pirineu avui