Una trentena de nens i nenes de les escoles de Cerdanya han participat aquest dimecres en un taller-berenar que ha ofert la cuinera Ada Parellada al menjador de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà, amb l'objectiu de donar a conèixer als més joves i als seus pares com hauria de ser un berenar saludable.

Aquest taller ha estat l'activitat prèvia a la presentació del programa 'Mengem d'aqui', que neix amb el propòsit de col·laborar amb les famílies per tal de garantir una alimentació sana, equilibrada, variada i sostenible a través d’eines i trucs per facilitar el dia a dia, al mateix temps que aposta pels aliments de proximitat. Aquest curs, el programa arribarà per primera vegada als menjadors de 27 dels 28 centres educatius de Cerdanya i l'Alt Urgell.

“A menjar s’aprèn menjant” és el lema de la iniciativa, que arrenca amb un menú conjunt per a tots els centres escolars que s’hi ha adherit i que ha estat dissenyat per la Fundació Alícia del Món Sant Benet. Progressivament, s’aniran afegint al projecte els productors alimentaris locals, que és
també un dels objectius prioritaris del programa. Per tant, serà un impuls per al sector agroalimentari del Pirineu.

'Mengem d'aquí', que s'ha presentat aquest dimarts a La Seu d'Urgell, és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col·laboració dels consells comarcals d'ambdues comarques i amb el finançament del Departament d‘Agricultura de la Generalitat.

Parlen al vídeo: JOAN BRAGULAT, GERENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui