Aquest dijous 21 de setembre és el Dia Mundial de l'Alzheimer. Per aquest motiu, la Fundació Catalunya La Pedrera ha organitzat una cantada simultània a tot el territori català on hi han participat més de 600 persones del programa REMS, que treballa per reforçar i estimular la memòria i salut dels qui pateixen aquesta malaltia. L'activitat s'ha dut a terme en 25 espais de la Fundació, entre ells el de Puigcerdà. Una vintena d'usuaris i familiars s'han aplegat a la plaça del Call per cantar l'himne 'La melodia d'un record', obra del pianista i compositor Albert Guinovart. La creació d’aquest himne forma part de la tasca terapèutica que du a terme el propi programa REMS. És per això que l’estructura de la cançó ha estat treballada conjuntament amb el lletrista David Pintó i una musicoterapeuta per tal que s’adaptés als gustos i les necessitats d’aprenentatge dels participants del programa. La cançó parla sobre l’alegria de viure i les ganes de
continuar endavant, amb la voluntat de que sigui un himne que el reconeguin com a propi i
contribueixi a cohesionar-los com a grup.

El Pirineu avui