El departament d'Agricultura ha iniciat aquesta setmana una nova campanya de tractament aeri dels boscos per lluitar contra la plaga de processionària de pi a les comarques més afectades, entre elles Cerdanya. En total, s'actuarà en unes 20.000 hectàrees, la mateixa extensió que l'any passat, quan es va triplicar la zona de bosc on aplicar el tractament respecte l'any 2015. El Govern repeteix la campanya de la tardor passada amb l'objectiu de rebaixar la població d'aquesta plaga que, a més de malmetre el bosc, és perillosa per a les persones i animals pel seu caràcter urticant.

El producte que s’utilitza és biològic (Bacillus thuringiensis kurstaki), no és perillós per al medi ambient i només afecta a la processionària.
Les condicions meteorològiques dels darrers anys, amb hiverns i tardors molt temperats, han fet que la mortaldat de les erugues hagi estat molt inferior a les habituals amb el resultat d’un important increment d’aquesta plaga.
A Cerdanya, el tractament aeri s’aplicarà enguany sobre els boscos d'Alp, Bellver, Das, Prats i Sansor, Prullans, Riu i Urús. La campanya s'estendrà també a l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà.

El Pirineu avui