Aquest dimecres al matí els alcaldes de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, han estat els primers alcaldes pallaresos citats per declarar pel suport municipal al referèndum de l'1 d'octubre. Els dos alcaldes han estat citats conjuntament amb els alcaldes de Balaguer i Artesa de Segre.

Com a informat l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, en aquest mitjà de forma telefònica, s'ha acollit al dret de no declarar i guardar silenci.
Els dos alcaldes pallaresos s'han negat a respondre cap de les 23 preguntes que ha fet la fiscalia.

A l'exterior del jutjat s'ha aplegat un centenar de persones per donar suport als alcaldes.

Bellera ha estat citat a declarar a les 12h del migdia, Navarra ho a fet a la 13h. En tot moment els alcaldes han tingut el suport de membres d'Esquerra Republicana de Catalunya, partit del què formen part, a més de veïns i familiars.

El Pirineu avui