Els veïns de les comarques pirinenques s'han mobilitzat per defensar el referèndum de l'1 d'octubre. A Puigcerdà, més d'una vintena de persones s'han concentrat aquest dimecres al migdia a la plaça de l'Estació per desplaçar-se després en cotxe fins a Barcelona i sumar-se a les mostres de protesta per la detenció dels alts càrrecs del Govern pel referèndum.

Per altra banda, aquest dimarts a la nit una cinquantena de voluntaris s'han aplegat a l'aparcament del Museu Cerdà de Puigcerdà per participar en la campanya ciutadana 'Empaperem' nascuda a les xarxes socials. Després de rebre les indicacions pertinents, han penjat 3000 cartells en diferents punts de la vila, com ara la plaça Cabrinetty o la rotonda de davant l'Ins Pere Borrell. Dijous serà el torn de La Seu d'Urgell, Organyà i Oliana. A la capital urgellenca l'activitat començarà al passeig Joan Brudieu a partir de les vuit del vespre.

A banda de l'enganxada de cartells, PdeCat, Erc, Cup i Òmnium i ANC han convocat concentracions pacífiques a les 20h d'aquest dimecres davant els ajuntaments de Puigcerdà, La Seu d'Urgell i Tremp.

A més a més, l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira ha estat citat a declarar aquest dijous a l'Audiència de Girona pel seu suport al referèndum, mentre que l'alcalde de Bellver Xavier Porta serà citat a declarar la setmana vinent.

El Pirineu avui