El programa “Mengem d’aquí” ja aplega a 27 dels 28 centres educatius de l’Alt Urgell i Cerdanya. Així s’ha donat a conèixer aquest dimarts a la tarda a la Seu d’Urgell, en un acte de presentació que s’ha repetit aquest dimecres a Cerdanya. Mengem d’aquí és una aposta per a una alimentació saludable, de proximitat i sostenible als menjadors escolars de les dues comarques. Tot plegat s’articula a través d’un menú conjunt per a tots els centres, elaborat per la Fundació Alícia del Món Sant Benet. El programa neix amb l’objectiu de col·laborar amb les famílies per tal de garantir una alimentació bona, sana, equilibrada, variada i sostenible a través d’eines i trucs per facilitar el dia a dia, i aquest és el primer curs escolar que s’aplica.

Una de les persones que ha apadrinat el projecte és la reconeguda cuinera Ada Parellada, que aquest dimarts i dimecres ha impartit un taller-berenar tant a La Seu com a Puigcerdà

Progressivament, s’aniran afegint al projecte els productors alimentaris locals, ja que aquest és també un dels objectius prioritaris del projecte.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, COORDINADORA DEL PROJECTE - ADA PARELLADA, CUINERA

El Pirineu avui