Després de la temporada turística de l'estiu, aquest dimarts han començat les obres de remodelació de la plaça Barcelona de Puigcerdà, la porta d'accés al nucli històric i comercial de la vila. Tot i que en un principi l’inici d’execució de les obres havia de ser a la primavera, finalment el consistori va optat per començar els treballs al setembre i remodelar abans alguns dels carrers adjacents, com el carrer Cadí o la Rambla Josep Maria Martí. L'ajuntament preveu minimitzar l'afectació viària durant els quatre mesos que durin els treballs i que els vehicles puguin circular per la plaça abans de les vacances de Nadal.

Amb la remodelació i millora de la plaça Barcelona es reordenarà el trànsit de vehicles i de persones, amb voreres més amples i reduint el carril de circulació pels cotxes. L’enllumenat que s’utilitzarà serà el mateix disseny que hi ha als carrers del voltant i també es soterrarà les línies elèctriques i de telèfon i es millorarà la xarxa d’aigua.

El cost de l'obra serà finalment de 337.000 euros, que finançarà en gran part la Generalitat de Catalunya a través dels Plans de Foment Territorial del Turisme.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui