L’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, ha declarat aquest dimarts al matí als jutjats de la Seu d’Urgell davant la fiscal, per la seva col·laboració amb el referèndum de l’1 d’octubre. Ha estat el primer alcalde ribagorçà en fer-ho, i s’ha acollit al dret de no declarar, a recomanació del seu advocat. Troguet ha arribat a les portes dels jutjats de la Seu d’Urgell al voltant de dos quarts d’onze del matí, mitja hora abans de la citació. Allà ha estat rebut per unes 200 persones, entre ciutadans i càrrecs electes pirinencs, que l’han acompanyat fins a la porta del jutjat amb crits de “votarem”, “no tenim por” i “independència”.

L’estada de Troguet al jutjat ha durat poc més d’un quart d’hora. Recordem que els pròxims dies també hauran d’anar a declarar els alcaldes de Tremp, La Pobla de Segur, Sort i Rialp, en aquest cas al jutjat de Balaguer.

Parlen al vídeo: JOSÉ ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT

El Pirineu avui