Els hotelers i restauradors de l’Alt Urgell volen que es prenguin mesures per tal d’aconseguir que els caçadors de fora tornin a allotjar-se a la comarca quan venen a practicar la seva afició. El sector ha detectat que des de fa uns tres anys el volum de pernoctacions ha baixat molt, ja que molts d’aquests caçadors prefereixen dormir a comarques veïnes, com Cerdanya o el Solsonès, per proximitat amb els guardes que els hauran d’acompanyar durant la cacera. Tot i això, després acaben caçant a les reserves de l’Alt Urgell.

En total, el gremi calcula que cada tardor hi ha un centenar de caçadors que venen a l’Alt Urgell. En aquest sentit, remarquen que és un client molt interesant, perquè sol venir acompanyat de familiars o amics i té un alt poder adquisitiu.

És per això que des de l’entitat demanaran als alcaldes de la comarca que es gestioni tot el procés d’adjudicació dels permisos i execució de les caceres de manera integral des de l’Alt Urgell. Justament, faran aquesta demanda en el proper Consell d’Alcaldes.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL SÀNCHEZ, PRESIDENT ASS. HOTELERS ALTURGELL

El Pirineu avui