Una quarantena d’alcaldes altpirinencs s’han desplaçat aquest dissabte a Barcelona per tal d’assistir a l’acte organitzat a l’ajuntament de la capital catalana i a la Generalitat. D’aquesta manera han mostrat el rebuig frontal a la persecussió a què els està sotmetent la Fiscalia per deixar votar l’1 d’octubre. També han deixat clar que no faran marxa enrera i que no tenen por.

De fet, alguns alcaldes ja han començat a rebre les primeres citacions per anar a declarar. El del Pont de Suert, José Antonio Troguet, declararà aquest mateix dimarts a les 11 del matí a la Seu d’Urgell. També declararan els propers dies els alcaldes de Tremp, Sort, i Rialp. Per la seva banda, l’alcalde de Soriguera, de la CUP, ja ha dit que no pensa anar a declarar quan se’l citi.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui