L’Alt Urgell ha acollit aquest cap de setmana els primers actes de la campanya a favor del Sí al referèndum de l’1 d’octubre. El que ha aplegat més gent, unes 200, ha estat el que ha organitzat aquest diumenge a la tarda el PDeCAT a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell. Aquest ha comptat amb la presència de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha posat èmfasi en la necessitat d’anar a votar, tot i l’embestida de l’Estat espanyol. Borràs, de fet, ha assegurat que el que ha pogut constatar pel territori és que la gent no té por de votar.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de Junts pel Sí, Albert Batalla, ha defensat que una república catalana també serà positiva per a l’Alt Pirineu. D’una banda perquè tindrà un major reconeixement polític, en deixar d’estar integrat en l’actual província de Lleida, i de l’altra perquè podrà disposar de més diners per arreglar i mantenir infraestructures, com ara l’Eix Pirinenc. També ha lamentat la persecussió a què està sotmetent l’Estat espanyol als alcaldes que volen deixar votar l’1 d’octubre.

Per la seva banda, Esquerra ha organitzat aquest dissabte a la tarda un acte a la Seu d’Urgell, on tres dones de tres generacions diferents han exposat quins són els seus motius per votar sí al referèndum del proper 1 d’octubre. Així, Sílvia Manresa, Elisabet Garrabou i Dolors Majoral han remarcat la necessitat d’esdevenir un estat independent, i han reclamat també que esperen que a la nova república s’acabi amb la centralització i el Pirineu passi a ser un territori de la categoria que li pertoca. Així, volen que es realitzi i compleixi el desplegament que marca l’actual llei de vegueries. A l’acte, que ha aplegat una seixantena de persones, hi han assistit la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós, i la senadora, Anna Azamar.

Parlen al vídeo: MERITXELL BORRÀS, CONSELLERA DE GOVERNACIÓ - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui