L'escola catalana de Sallagosa Jordi Pere Cerdà (Alta Cerdanya) va iniciar el passat 4 de setembre un nou curs escolar, el seu sisè, amb un increment del nombre d'alumnes, fins a 47 matriculats. Des del centre educatiu creuen que el fet de ser una escola multilingüe i familiar fa que molts pares, tant de l'Alta com de la Baixa Cerdanya, decideixin portar-hi els seus fills.

El curs passat, el centre va iniciar una campanya de micromecenatge per poder reformar el pati. Calien uns 12.000 euros que, tot i l'esforç de pares i mestres, finalment no es van poder recollir. L'escola estudia ara altres opcions més econòmiques perquè els alumnes disposin d'un pati més segur.

D’altra banda, el centre busca un nou espai que serveixi com a menjador. Fins ara els alumnes utilitzaven les instal·lacions de l'Hotel Planes però, com que el nombre de nens i nens creix cada any, els cal trobar una nova ubicació.

L'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa acull alumnes dels 2 als 11 anys i disposa de quatre aules, amb 4 professors i dues mainaderes. El 60% dels alumnes són francòfons i el 40% catalanoparlants. Aquest curs el centre acull alumnes de Puigcerdà, Llívia, Ger, Alp, Er, Sallagosa, Estavar o La Guingueta d'Ix. És un centre finançat amb les quotes dels pares dels alumnes i amb les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya i del Govern francès.

Parlen al vídeo: HELENA TORELLÓ, MESTRA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA - HELENA TORELLÓ, MESTRA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA

El Pirineu avui