A les planes de Son, s'ha organitzat les Jornades sobre el Patrimoni i el Desenvolupament El Castell de València d'Àneu. El certament té una durada de quatre dies on es posarà en valor el patrimoni, analitzant la connexió amb la identitat del territori a través dels elements patrimonials, i reflexionant els significats i valors socials del patrimoni edificat, posant en context el Castell de València d'Àneu.

Al llarg de quatre dies els assitents reflexionaran quatre aspectes del patrimoni: el cultural, el social, l'econòmic i el turístic.

Les jornades pretenen evidenciar que la preservació del patrimoni és necessària, amb l'exemple del Castell de València d'Àneu, un símbol del territori que arran de la restauració, ha passat a ser un element visitable i d'identitat social.

Durant la sessió de divendres, el conseller de cultura de la Generalitat, Lluís Puig, farà acte de presència.

Parlen al vídeo: FERRAN RELLA, PRESIDENT CONSELL CULTURAL VALLS D'ÀNEU - JUSÈP BOYA, DIRECTOR GENERAL PATRIMONI CULTURAL

El Pirineu avui