La mateixa setmana que diverses unions de pagesos de l’Estat espanyol s’han manifestat a Madrid per demanar solucions per fer front als atacs de fauna salvatge, aquest fenomen s’ha intensificat a l’Alt Pirineu. La comarca més afectada aquests dies està sent l’Alt Urgell, on diversos pagesos estan veient com els porcs senglars estan destrossant bona part de les seves plantacions de blat de moro. En alguns casos, algunes explotacions han avançat la collita per intentar salvar-ne una part, però això ha fet que el producte recolectat sigui de molt baixa qualitat.

Mentrestant, als Pallars i la Ribagorça continua la preocupació pels atacs dels voltors, una problemàtica que justament aquesta setmana s’ha extès també fins a Cerdanya.

En relació als atacs de voltors, des d’Unió de Pagesos han indicat que estan incentivant a que els ramaders denunciin cada vegada que sospitin que els seus ramats han estat atacats. És per això que, darrerament, les denúncies en aquest àmbit han augmentet. Des del sindicat agrari han demanat més esforços a l’administració per tal de controlar aquesta fauna salvatge i també per indemnitzar els pagesos i ramaders afectats. També han lamentat que en la concentració d’aquesta setmana a Madrid no han pogut parlar amb la ministra del ram, i temen que almenys a l’Estat espanyol no els faran cas.

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, RESPONSABLE MUNTANYA UNIÓ DE PAGESOS

El Pirineu avui