L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns el noi acusat d'agredir sexualment una menor a Puigcerdà el passat 2 d'abril del 2016. Durant la vista oral, es va arribar a un pacte entre la fiscal i l’advocat que exerceix la defensa de l’acusat que va suposar per al noi una rebaixa significativa de la pena que afrontava. La fiscal li demanava en un principi catorze anys de presó, però finalment les parts han pactat una condemna de cinc anys, després que el jove reconegués els fets que se li imputaven.

En les conclusions finals, l’acusació pública va reduir la pena que requeria per al processat basant-se en diferents circumstàncies. La primera és que, segons va explicar la fiscal, el noi desconeixia que la víctima era menor de 16 anys en el moment dels fets. Un dels altres atenuants és el de reparació del dany; en aquest sentit, abans de la celebració del judici, l’arrestat va consignar 5.350 euros a la perjudicada en concepte de responsabilitat civil pels danys físics i morals que li hagi pogut causar. Per últim, la fiscal també va acceptar l’atenuant de drogoaddicció.

El fets es remunten a la nit del 2 d’abril de l’any passat. La víctima caminava per una zona enjardinada, prop de l’estació de tren de Puigcerdà. El noi va sorprendre l’adolescent quan passava pel costat d’una furgoneta aparcada. La va empènyer contra el capó de la furgoneta i va cometre l’agressió. A part de la pena de presó, la fiscal vol que el jove estigui quatre anys en llibertat vigilada i que no es pugui acostar a la menor durant un cinc anys

El Pirineu avui