La Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya) ha celebrat aquest dissabte la 2a edició de la Festa Catalana, una jornada festiva que té per objectiu donar a conèixer les tradicions de Catalunya als veïns i visitants. Durant tot el dia, s’han organitzat diverses activitats, com ara sardanes, una exhibició dels Falcons de Vilafranca O o la cercavila de gegants i grallers de Puigcerdà, Alp i els Angles que han recorregut els carrers del nucli urbà. És habitual que la localitat organitzi actes relacionats amb la cultura i les tradicions catalanes però l'any passat va voler fer un pas endavant i dedicar tot un dia a Catalunya.

La festa Catalana, que enguany ha clos el Festival Transfronterer de Puigcerdà i La Guingueta d'Ix, també ha comptat amb concerts de música en català, correfoc i una fira de productes artesans, com els embotits o els formatges. Veient la bona acollida que ha tornat a tenir la iniciativa, des de l’ajuntament de la Guingueta d’Ix aposten per mantenir en un futur aquesta festa.

Parlen al vídeo: NEUS GARCIA, REGIDORA AFERS TRANSFRONTERERS AJUNTAMENT LA GUINGUETA D'IX

El Pirineu avui