L'Institut Pere Borrell de Puigcerdà ha encetat aquest dilluns un nou curs escolar amb algunes novetats. Una de les més significatives és la posada en marxa del nou cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia, que finalment comptarà amb 16 alumnes i dos professors i que s'afegeix als altres tres cicles de grau mitjà que oferia el centre. Es tracta d'un cicle de modalitat dual, és a dir que hi ha una part teòrica i una altra part pràctica que els alumnes faran a les empreses. De moment encara no han començat les obres d'adequació de la cuina de l'institut i, per tant, des de la direcció estan buscant alternatives fora del centre on poder començar les pràctiques la setmana vinent.

Una altre de les novetats és l'inici del programa de Tutoria Entre Iguals (TEI) que consisteix en què cada alumne de 3r d'Eso és tutor d'un alumne de 1r. L'objectiu d'aquest programa és fomentar la convivència al centre i detectar possibles casos de violència.

A més, el centre ofereix per tercer any el programa Batxibac, que permet cursar un terç de les assignatures en francès i obtenir el títol de Batxillerat català i francès i, per segon any, participa en un programa d’intercanvi amb estudiants del Quebec.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ

El Pirineu avui