Aquest dimarts s’ha posat en marxa el nou Espai d’Innovació d’Actua, situat a la planta baixa de Caldea, amb l’objectiu d’impulsar l’àmbit d’innovació i de recerca que s’està desenvolupant al Principat. Les noves instal·lacions compten amb dos espais ben diferenciats. A una banda del passadís d'entrada al centre termolúdic s’hi troba una zona per poder-hi fer conferències o reunions entre diverses empreses perquè puguin intercanviar idees i projectes. A l’altra banda del passadís, tres espais separats per portes de vidre, on les empreses hi situaran els seus projectes per tal de desenvolupar-los i també poder-los mostrar al públic. Actualment ja hi ha dos projectes que ocupen aquest espai, tots dos impulsats pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i un d’ells també compta amb la col·laboració de l’Observatori de la Sostenibilitat a Andorra.
El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i president de la Fundació ActuaTech, Josep Maria Missé, ha considerat que a part de les dades que els proporcionen actualment actors com FEDA, el Govern o Andorra Telecom, els interessa és que s’hi sumin altres actors del país.

Yann Baucis, el director de la fundació Actua, ha afegit que l’espai de Caldea és idoni per desenvolupar aquestes tasques.

En la línia expressada pel secretari d’Estat de Diversificació, el director d’Actúa també ha ressaltat la importància que té avui dia l’estudi i tractament de les dades.

Parlen al vídeo: MISSÉ ACTÚA - BAUCIS ACTUA

El Pirineu avui