El passat diumenge, prop de 400 ciclistes van participar en la primera marxa cicloturística Gran Fons La Falla, la primera prova d'aquest estil en celebrar-se en la comarca de l'Alta Ribagorça.

Les condicions meteorològiques van afavorir el desenvolupament de la marxa sense incidents ni interrupcions.

Els praticipants l'han qualificada com una de les millors del panorama nacional gràcies a l'entorn i la dificultat que permet el territori. Les valoracions fan pensar en un increment de participació en les pròximes edicions. Des de l'organització s'espera en tres anys arribar als 2000 ciclistes, una fita molt ambiciosa però possible.

El plat fort de la marxa ha estat la cronoescalada a l'estació d'esquí de Boí-Taüll, un port de 14,2 kms amb un pendent de 5,5%. Marc Vilanova del club Kuwait Project ha marcat un temps rècord de 21 min. 18 s, en la categoria femenina, la ciclista Vanesa Alonso ha fet temps rècord amb 31 min. 20 s.

La competició ha comptat amb 100 voluntaris de la comarca que van permetre que l'esdeveniment es desenvolupes sense incidents. A més, els habitants i acompanyats dels participants van poder seguir la marxa a temps real gràcies a unes pantalles led situades a la zona de sortida i arribada de Barruera.

Amb l'èxit de participació, el Gran Fons La Falla assegura la seva continuïtat durant tres edicions.

El Pirineu avui