Organyà ha acollit aquest cap de setmana la 21a Fira del Llibre del Pirineu, per la qual hi han passat centenars de persones. Enguany, el certamen literari ha estat clarament marcat per la performance que s’ha dut a terme aquest dissabte al migdia, anomenada la Carrerada de llibres. Així, a les 12 en punt, prop de 300 persones repartides al llarg de la travessia de la C14 s’han posat a llegir un llibre, davant la sorpresa dels vehicles que creuaven el poble. Des de l’ajuntament han celebrat la visibilitat que ha donat al poble i a la cultura aquesta acció.

Enguany, la fira ha comptat amb una trentena de presentacions literàries, així com parades repartides pels carrers del nucli antic, centrades en l’extensa oferta literària pirinenca.

Dissabte al vespre ha tingut lloc la lectura de l’homilia religiosa, a càrrec de l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i la lectura laica, que ha interpretat el poeta Vicenç Llorca. Pel que fa als premis Homilies, Núria Garcia Caldés ha guanyat el Premi Pirineu de narració amb 'Els gegants'. El Premi Josep Grau i Colell de Poesia, mentrestant, ha estat per a 'Paraules de sal', de José Luis García Herrera i Amadeu Gallart ha rebut el guardó Mossèn Albert Vives de Periodisme.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ - MANEL FIGUERA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU

El Pirineu avui