Durant tot l'any, però sobretot durant la primavera i l'estiu, la comarca acull un bon nombre de curses de muntanya. Sovint, dies després d'aquestes proves encara es poden veure en camins i boscos les cintes que marquen el recorregut i brossa, el que ha generat tema de debat a les xarxes socials. Per evitar aquest tipus de situacions, els agents públics i privats han creat un codi de bones pràctiques on s'especifica què cal tenir en compte a l'hora d'organitzar curses de muntanya per tal que les proves siguin respectuoses amb el territori.

El document inclou un seguit de consells com ara promoure els valors del territori i l'economia local, promoure l'actitud responsable dels participants, garantir la no afectació del patrimoni natural i restablir els possibles impactes negatius, eliminar tot tipus de residus o avaluar els resultats de l'esdeveniment amb els actors locals.

El Consell Comarcal de Cerdanya posarà el document a disposició dels organitzadors de les curses i dels ajuntaments.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui