Aquest estiu, alguns camps de Cerdanya s'han omplert de bales de ferratge embolcallades amb plàstic de color rosa. Es tracta d'una iniciativa que va començar fa tres anys a Nova Zelanda per recaptar diners per a la investigació del càncer de mama a través d'un donatiu a una institució benèfica per cada unitat venuda. La campanya ha arribat enguany a moltes comarques catalanes i diversos pagesos cerdans han volgut sumar-s'hi.

Normalment aquestes bales són de color verd, blanc o negre. Els pagesos que volen participar en aquesta iniciativa paguen tres euros addicionals per cada bobina de color rosa amb la que poden fer fins a vint bales de palla. Tot i que en un principi van ser dues cases de pagès de Cerdanya les que van decidir canviar el color de les bales, darrerament es poden veure a la comarca molts camps agrícoles tenyits de rosa.

La campanya també ha arribat als camps del Regne Unit, Irlanda o Suècia. L'embalatge rosa el fabrica una empresa de Cantàbria i la Cooperativa Agrícola de Banyoles ha estat pionera a Catalunya amb aquesta iniciativa i ha anat escampant el color rosa per les comarques gironines amb l'objectiu de mantenir-la en un futur. Els diners que reculli la cooperativa banyolina es destinaran a l'Oncolliga.

Parlen al vídeo: Mª CARME GUÀRDIA, MAS CAL GINTÓ MOSOLL

El Pirineu avui