Puigcerdà ha viscut amb intensitat una de les festes més emblemàtiques del municipi, la Festa de l'Estany, que ha omplert d'activitats, música i color els carrers de la vila. El plat fort ha tornat a ser la desfilada de carrosses del diumenge, que enguany ha estat formada per una quinzena de colles que han mostrat el resultat final després de mesos de feina. El jurat, format per vuit persones, ha atorgat el primer premi a la carrossa 'SteamPuk', de 'La Tribu', el segon premi se l'ha emportat la carrossa dedicada als 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, de l'agrupació 'Els embalats de Ger' i el tercer ha estat per 'Els sense barca' i la carrossa 'Contraban de missals', que també ha guanyat el 1r premi a la carrossa més ben il·luminada. El segon ha estat per la carrossa 'Dia de Muertos', dels 'Pota de Cabra'. Des del consistori fan un balanç positiu de la Festa de l'Estany d'enguany, que ha comptat amb diferents actes durant tota la setmana.

L'equip de govern creu que ha estat una bona decisió seguir celebrant la festa al darrer cap de setmana d'agost amb l'objectiu d'allargar la temporada turística, decisió que es va prendre l'any passat.

L'ajuntament de Puigcerdà ha reforçat enguany la seguretat durant els actes festius amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

Tot i la pluja de diumenge a la tarda, la desfilada nocturna i els focs d'artifici a l'estany han transcorregut amb normalitat.

Com no podia ser d'una altra manera, la Vella de l'Estany ha estat, un any més, la protagonista de la festa. Tal com marca la tradició, aquest personatge surt del llac per veure com van les coses a Puigcerdà, acompanyada del príncep dels aires i la princesa de les aigües. Després dels focs d'artifici, la Vella s'ha acomiadat dels vilatans abans de tornar-se a submergir sota les aigües de l'estany.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui