Aquest dijous el Mostremp ha donat el tret de sortida amb la projecció del llargmetratge “La Tortuga Roja”, caracteritzada per ser una pel·lícula animada muda.

L'acte inaugural ha comptat amb la participació de la companyia de teatre Trempolina A Galet que han interpretat famoses escenes cinematogràfiques amb un toc rural, a més de la presencia de les autoritats locals.

Durant quatre dies és projectaran repartits en cinc sessions uns 36 curtmetratges. Enguany, els 12 curtmetratges finalistes optaran al premi del públic i al premi del jurat compost pel director de cinema Francesc Betriu, l'actriu Mònica López i el productor teatral Carles Manrique.

Entre els curtmetratges que es projectaran al llarg del festival es troben curts d'animació, ficció i documentals. Tot i ser tres tipus de llenguatges cinematogràfics molt heterogenis, el festival els acull per enriquir la qualitat i varietat de les produccions.

A banda de les sessions de projecció, el festival ofereix una gran diversitat d'activitats fora del cinema; com l'exposició de cartells de pel·lícules rodades a l'Alt Pirineu o la festa del cinema.

L'entrega de premis es realitzarà en l'acte de cloenda el diumenge.

Parlen al vídeo: JOSE BERGÉS, DIRECTOR MOSTREMP

El Pirineu avui