Aquest dijous al vespre s'ha inaugurat l'exposició 'Josep Bosom: escolapi i fotògraf' a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, un recull d'una seixantena d'instantànies que el Pare Bosom va fer entre el 1947 i el 1997 i on es pot veure el paisatge de la comarca i la seva gent. Es tracta d'una mostra del fons de prop de 9000 fotografies que l'Escola Pia de Catalunya va cedir a l'Arxiu cerdà a finals del 2014. Des del moment de l’ingrés, l’Arxiu n’ha fet el tractament arxivístic pertinent que ha consistit en instal·lar les fotografies en material de conservació, numerar-les, digitalitzar-les
i descriure-les una per una.

Les fotografies, la majoria reproduccions actuals dels negatius, mostren escenes quotidianes de l'escolapi Bosom, com ara l'Escola Pia, Puigcerdà i els pobles de la vall.

L'exposició vol recordar la figura de l'escolapi Bosom, nascut a Guils de Cerdanya el 1910 i un gran amant de la fotografia, amb un estil propi, com ara les fotografies acolorides de gran format.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del pare provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, del president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner i de l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, així com de familiars de l'autor.

L’exposició es podrà veure a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal fins el 12 de gener.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui