La Seu d’Urgell ha donat aquest matí el tret de sortida a la Festa Major 2017. Com ja és tradició, la lectura del pregó infantil ha servit per donar pas al gruix d’activitats festives, tot i que des de dimecres ja s’han fet alguns actes previs. Així doncs, a dos quarts d’onze del matí ha començat una desilada de disfresses amb els nens i nenes de tots els casals d’estiu de la ciutat i, posteriorment, ha tingut lloc la lectura coral d’aquest pregó infantil, que ha acabat amb animació i música a la plaça dels Oms.

A la tarda ja hi ha hagut les primeres activitats esportives, amb un torneig de tennis o el bàsquet 3x3. També s’hanfet més activitats infantils, amb un taller de xapes i bombolles de sabó. Aquest s’ha realitzat a la renovada plaça de Joan Sansa, que enguany tindrà un protagonisme especial, ja que s’hi han programat un bon nombre d’activitats de festa major. A mitja tarda també ha tingut lloc el cercavila amb els Batukaseu. Aquest dissabte al vespre, mentrestant, tindrà lloc la lectura del pregó a càrrec del filòsof alturgellenc Xavier Antich.
Diumenge al matí serà el torn del tradicional Ball Cerdà, i dilluns a la nit tindrà lloc el correfoc, entre moltes altres activitats. La Festa Major s’acabarà dimarts.

Parlen al vídeo: SILVIA ISCLA, REGIDORA DE FESTES

El Pirineu avui