La Seu d’Urgell encara el darrer tram de la festa major després d’un cap de setmana ple d’activitats. Tot i que el gruix dels actes festius van començar divendres, la festa s’ha inaugurat de forma oficial aquest dissabte al vespre amb la lectura del pregó, que enguany ha llegit el filòsof alturgellenc Xavier Antich. Només començar, Antich ha remarcat l’honor que representa ser pregoner de la festa major de la Seu d’Urgell. Posterioment, ha continuat el seu pregó tot recordant als manifestants que aquest dissabte a la tarda han omplert Barcelona per mostrar la seva repulsa contra la violència i el dol cap a les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils.

El pregó de Xavier Antich ha continuat amb una descripció de la Seu d’Urgell, tot remarcant els tres elements que la fan singular: el Cadí, la catedral de Santa Maria d’Urgell i el passegi i el mercat. El filòsof urgellenc ha seguit amb tot de records emotius, tot revivint la seva infantesa i joventut a la Seu d’Urgell.
Abans d’iniciar la lectura del pregó, l’alcalde Albert Batalla, ha saludat als urgellencs i s’ha referit al malaurat succés que ha tingut lloc aquest dissabte al matí al concurs d’hípica, quan una noia de 23 anys ha patit un fort cop al cap en caure del seu cavall i ha hagut de ser evacuada en helicòpter a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El pregó ha estat seguit per desenes d’urgellencs i visitants des de la plaça dels Oms i per diverses autoritats de l’Alt Urgell i també d’Andorra des de la sala de plens de l’ajuntament.

Parlen al vídeo: XAVIER ANTICH, PREGONER DE LA FESTA MAJOR - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui