La Gran Encesa que havia de tenir lloc el passat dissabte a Llívia però que es va suspendre en senyal de dol pels atemptats a Barcelona i Cambrils, es farà finalment el 23 de setembre. Així ho ha confirmat l'alcalde de Llívia, Elies Nova, qui ha explicat que la decisió s'ha pres després de considerar diverses dates.

Així doncs, Cerdanya intentarà entrar al llibre dels rècord Guinnes amb la creació d'una estelada al camp de futbol de Llívia formada amb 81.000 espelmes que tindrà unes dimensions de 45 metres d'ample per 72 de llargada. El mosaic també inclourà la pregunta del referèndum de l'1 d'octubre i un SÍ de grans dimensions. Per fer-ho possible, es necessitarà la participació d'uns 200 voluntaris per col·locar i encendre les espelmes.

La Gran Encasa està impulsada pels diferents grups polítics amb representació a Cerdanya, per tant, serà un acte unitari que comptarà amb la participació de tota la comarca i també dels visitants. La major part del finançament de les espelmes, que es situa al voltant dels 25.000 euros, ha anat a càrrec de particulars. Igualment aquells que ho desitgin tenen l'opció d'apadrinar espelmes comprant els tiquets corresponents als diferents establiments col·laboradors amb l’acte i al mateix dia de l'encesa.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui