Des de principis de juliol el Castell de Llordà ha augmentat les visites un 26% respecte l'any 2016. A dia d'avui, el castell ha rebut 145 adults, 16 infants i 3 visites gratuïtes; 34 més que l'any anterior.

Majoritàriament el públic que visita el castell és familiar.

El Castell de Llordà només obra durant la temporada d'estiu, exceptuant dies puntuals, durant l'estiu s'ofereix visites guiades els dimecres i els dissabtes.

Als anys 90, es van dur a terme les primeres intervencions per restaurar la fortificació, al 2010 és va finalitzar la segona intervenció.

Aquest castell de principis del s. XI va pertànyer a Arnau Mir de Tost i la seva esposa Arsenda d'Àger per disposar d'un emplaçament mentre reconqueria la Vall d'Àger. La fortificació és caracteritza principalment per mantenir l'arquitectura pròpia medieval, ja que al cap d'uns anys de la seva construcció Arnau Mir de Tost el va abandonar i no es va tornar a habitar. L'emplaçament del castell és únic per la seva situació estratègica.

Tot i que la geologia i la paleontologia són els atractius turístics més populars del municipi, aquest també disposa d'una gran riquesa patrimonial històrica i cultural, com són els castells de frontera.

Parlen al vídeo: ANNA VALLÈS, GUIA I RESTAURADORA PATRIMONI CULTURAL

El Pirineu avui