Per donar a conèixer el procés i importància del marcatge d'aus, l'Estació Biològica del Pallars Jussà ha organitzat, durant l'agost, diferents sessions d'anellament de cara al públic per mostra de primera mà com es fa el procés de marcatge per estudiar els ocells.

Entre les espècies que s'han anellat al llarg de la sessió d'aquest dimecres a la Plana de Mont-Ros hi havia Merles, Pits Roig i Mallarengues, espècies típiques de zones boscoses.

Els nens i nenes del taller han descobert els diferents passos i mesures que es prenen a cada exemplar durant l'anellament.

El taller es molt atractiu per conèixer de més a prop les aus que ens envolten i prendre consciència, ja que en cas que en algun moment donat ens trobem amb una au morta marcada, el fet d'informa'n a l'Institut Català d'Ornitologia, aquest pot aviar a l'ornitòleg que va marca l'au i estudiar la migració que ha fet l'ocell.

Des de l'Estació Biológica del Pallars Jussà, des de l'any 2010, s'està fent un estudi de la migració a la Vall Fosca. Aquest estudi, considerat un dels millors del Pirineu ja porta sobre els 8.000 ocells anellats.

Parlen al vídeo: GERARD, ALICIA I BRUNA, PARTICIPANTS TALLER - PERE JOSA, ORNITÒLEG ESTACIÓ BIOLÒGICA PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui