Puigcerdà ja està immersa en la festa més concorreguda de l'any, la Festa de l'Estany, que ha arrencat aquest dilluns amb el concert de l’Amadeus Chamber Orchestra de Polònia a l’església de Sant Domènec, concert que forma part de la primera edició del Festival de Música de Cerdanya. Enguany el consistori ha volgut fer coincidir la cloenda dels festivals musicals que acull la vila a l'estiu amb la setmana de la Festa de l'Estany per completar l'oferta cultural i lúdica que es pot trobar aquests dies a Puigcerdà. I és que, any rere any, l'ajuntament amplia el nombre de dies de la festa programant activitats durant tota la setmana, tot i que el gruix d'actes es concentra com sempre el dissabte i el diumenge.

El plat fort tornarà a ser diumenge, amb la tradicional desfilada de carrosses que recorrerà els carrers del nucli urbà al matí i a la nit i que estarà acompanyada de la Vella de l'Estany. En aquesta ocasió prop d'una quinzena de carrossaires mostraran les seves creacions després de setmanes de feina. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la de fa uns anys tot i que ara una mateixa colla construeix més d'una carrossa.

Després de la desfilada de carrosses de la nit tindrà lloc el castell de focs d'artifici, que clourà la Festa de l'estany 2017. El concert de La Vella Dixieland d'aquest dimecres, el de Txarango dijous i els de grups locals divendres, completaran l'oferta musical d'aquests dies.

Parlen al vídeo: PERE TOR, REGIDOR FESTES AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui