L'Alt Pirineu ja disposa de la primera colla castellera. Des de fa dues setmanes els integrants de la colla ja han iniciat els assajos de forma regular.

La creació d'una colla castellera ha estat una de les propostes seleccionades dins dels pressupostos participatius promoguts per l'Oficina Jove del Pallars Sobirà.

Sense nom ni color de camisa, la colla avança lentament amb un únic objectiu, que la gent del Pallars gaudeixi dels castells.

En els primers assajos s'ha comptat amb la col·laboració dels Castellers de Lleida que han ensenyat als assistents les diferents parts d'un castell i les posicions correctes a l'hora de fer castells.

Ara per ara, la colla no disposa de tot el material de seguretat reglamentari fet que limita els assajos, tot i això dins del pressupost que es destina al projecte s'ha plantejat utilitza'l per adquirir cascos homologats i faixes.

Des de l'Oficina Jove i la colla castellera s'anima a tothom que estigui interessat a fer castells a venir els dimarts a Sort a participar en algun dels assajos.

Parlen al vídeo: ARTUR SÒRIA, CAP CASTELLERS PALLARS

El Pirineu avui