Aquest diumenge ha acabat la tercera fase d’excavacions al dolmen de la Llosa de Bescaran. L’objectiu de l’empresa especialitzada Regirarocs era seguir estudiant aquest monument funerari prehistòric, ja que s’ha vist que té una rellevància molt major de la que es creia inicialment. En aquesta tercera fase s’ha excavat per tal de tenir accés a una part de la cambra sepulcral que fins ara estava sepultada per una llosa, i el balanç dels treballs ha estat satisfactori.

En els treballs hi han pres part vuit arqueòlegs i diversos voluntaris. Un cop acabada aquesta tercera fase, la part d’investigació ja està conclosa i ara el que caldria fer seria mantenir en bones condicions el jaciment i fer-ne divulgació.

De fet, durant les excavacions que s’han fet els darrers tres anys sempre hi ha hagut visitants que han aprofitat per pujar a conèixer el dolmen, un fet que demostra l’interès turístic que té aquest tipus de patrimoni.

Parlen al vídeo: GERARD REMOLINS, RESPONSABLE DE REGIRAROCS

El Pirineu avui