Des de fa uns dies, l'estany de Puigcerdà té nous inquilins. Es tracta de quatre nous cignes femella que a partir d'ara conviuran amb l'únic cigne mascle que hi havia, després que aquest estiu l'altre exemplar quedés atrapat en un roc i morís ofegat. L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Puigcerdà els ha adquirit a Terol ja que, segons han explicat des de la regidoria, no hi ha gaires lloc on es criïn aquest tipus d'ocells. L'objectiu és mantenir la presència d'aquestes aus, que són un símbol i un dels atractius de la vila.

L'arribada dijous passat dels quatre nous exemplars va crear expectació entre alguns veïns, que van voler acostar-se a l'estany per veure el moment de l'alliberament.

Amb l’arribada de les quatre femelles s’espera que la família de cignes pugui créixer la propera primavera i s’aconsegueixi la colònia que hi havia fa un anys.

A banda d'aquest tipus d'aus, els darrers anys el consistori ha volgut diversificar la fauna de l'estany amb la incorporació d'altres espècies, com ara oques salvatges, ànecs morell de plomall o ànecs xibecs.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui