Els treballadors de l’empresa Urbaser, que gestiona la recollida d’escombraries de la Seu d’Urgell, han desconvocat a última hora la vaga prevista per als dies de la Festa Major, que comença aquesta setmana. Finalment, i després de dies de negociacions, els treballadors han arribat a un acord amb l’empresa per tal que els millori les condicions laborals. El pacte preveu un augment salarial d’acord amb l’increment de l’IPC, el reconeixement de quatre categories de treballadors i la possibilitat de fer una pausa de 20 minuts per esmorzar. Si no s’hagués arribat a aquest acord, divendres hauria començat una vaga que hagués afectat de ple la festa major de la Seu d’Urgell. És per això que el tinent d’alcalde de la ciutat, Jesús Fierro, ha celebrat el bon desenllaç de les negociacions.

Aquest acord té un període de validesa de 5 anys, i des del sindicat Comissions Obreres s’han mostrat satifsets amb els avenços aconseguits. En aquest sentit, han celebrat que a banda d’assolir aquestes millores, han aconseguit mantenir les condicions que ja tenien fins ara. L’empresa té actualment 18 treballadors i gestiona la recollida i el tractament d’escombraries dels municipis del nord de l’Alt Urgell, que formen part de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui