Vuit arqueòlegs i diversos voluntaris han començat aquesta setmana la tercera fase de les excavacions al dolmen de la Llosa de Bescaran, a l’Alt Urgell. L’objectiu de l’empresa especialitzada Regirarocs és seguir estudiant aquest monument funerari prehistòric, ja que s’ha vist que té una rellevància molt major de la que es creia inicialment. En aquesta tercera fase s’està excavant per tal de tenir accés a una part de la cambra sepulcral que fins ara estava sepultada per una llosa. El primer que ha calgut fer, però, ha estat netejar el terreny per poder enllestir la feina en les dues setmanes que queden.

A banda dels vuit arqueòlegs, també hi ha diversos voluntaries fent l’excavació. Alguns són estudiants de la matèria que asseguren que aquesta experiència els és molt profitosa

A banda, mentre durin els treballs d’arqueologia, també es poden fer visites guiades al dolmen i, qui ho vulgui, pot experimentar la sensació de ser arqueòleg per un dia.

Parlen al vídeo: GERARD REMOLINS, RESPONSABLE DE REGIRAROCS - ANAÍS MONTOTO, ESTUDIANT D’ARQUEOLOGIA

El Pirineu avui