La ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, ha visitat aquest dimarts la Seu d’Urgell i, posteriorment, s’ha desplaçat a Andorra per signar un protocol d’entesa amb Andorra en l’àmbit de la Salut. La visita ha començat al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell, on s’ha reunit amb l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives. La trobada ha durant més de mitja hora, i ha comptat també amb la presència de l’ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, així com de diversos membres del seu equip al ministeri. El contingut de la reunió, però, no ha trascendit ja que la ministra ha declinat fer declaracions posteriors. Abans de pujar cap a Andorra encara ha tingut temps de visitar les obres de remodelació de la catedral de Santa Maria d’Urgell, així com de conèixer les instal·lacions del Seminari Diocesà. En aquest sentit, ha instat als membres del seu equip ministerial a fer un seguit de gestions relacionades amb l’immoble, tot i que no han transcendit quines.
Ja a Andorra, la ministra ha estat rebuda pel seu homòleg andorrà, Carles Àlvarez, amb qui ha conegut el Camí Saludable dels Drets Humans, al pont de Fontaneda de Sant Julià de Lòria.
Posteriorment, tots dos s’han desplaçat a l’edifici administratiu del Govern andorrà, per signat un protocol d’entesa entre tots dos països en matèria sanitària.

El Pirineu avui