Un concert a la terrassa de l’hotel Andria de la Seu d’Urgell ha donat aquest divendres al migdia el tret de sortida a la 42ª Trobada amb els acordionistes dels Pirineus. Enguany, les activitats festives i els concerts tindran lloc, com de costum, a Arsèguel i a la Seu d’Urgell i, com a novetat, s’incorporarà alguna actuació a Castellbò i a Puigcerdà. Una altra de les novetats destacades d’aquesta edició, fruit de l’èxit que té any rere any l’esdeveniment, ha estat la reducció d’artistes convidats, ja que cada cop es fa més difícil encabir-los a tots.

Com sempre, la trobada comptarà amb representants de diversos països, però també amb acordionistes pirinencs i catalans. En aquest sentit, Blasco ha celebrat que el planter que ha de permetre la supervivència d’aquest instrument, està assegurat.

Pel que fa a la representació internacional, enguany aquesta es veurà reforçada, gràcies a l’acord a què s’ha arribat amb un festival de Sibèria. Concretament hi participaran músics provinents de França, Portugal, Escòcia, Irlanda, Romania, Finlàndia, Rússia, Bielorússia, Moldàvia, Quebec, la República Dominicana, Colòmbia i l’Uruguai.

Parlen al vídeo: ARTUR BLASCO, DIRECTOR DE LA TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DELS PIRINEUS

El Pirineu avui