La catedral de Santa Maria d’Urgell ha inaugurat aquest dimecres l’àmplia intervenció de manteniment que s’ha realitzat els darrers mesos i que ha estat finançada pel ministeri de Cultura. Aquesta ha permès restaurar el claustre, millorar les cobertes, impermeabilitzar les torres i fer un drenatge per eliminar les aigües de la part inferior de l'edifici. També s'ha millorat l'accessibilitat de la torre de Sant Salvador, una de les que dona accés a la part exterior, per tal que a mig termini es pugui habilitar per fer-hi visites guiades.

Amb la intervenció també s'han descobert restes arqueològiques que situarien la primera catedral de la ciutat, del segle V, al pla de la Seu d'Urgell i no al turó de Castellciutat com s'havia pensat fins ara. Per acabar de confirmar-ho, però, calen més treballs, i l’arquebisbe d’Urgell no ha tancat la porta a autoritzar-los.

Els treballs han tingut un cost de gairebé 700.000 euros.

Parlen al vídeo: CLARA ARBUÉS, DELEGADA PATRIMONI BISBAT URGELL - JOAN-ENRIC VIVES, ARQUEBISBE D’URGELL

El Pirineu avui