Aquest proper dilluns començarà la tercera fase dels treballs arqueològics al dolmen de la Llosa de Bescaran, a l’Alt Urgell. Tot i que els treballs, realitzats per l’empresa especialitzada Regirarocs, es donaven per conclosos l’any passat, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran ha aconseguit fons per continuar-los un estiu més. L’objectiu és poder seguir estudiant aquest monument funerari prehistòric, ja que gràcies als dos primers anys d’excavacions s’ha pogut constatar que té una rellevància molt major a la prevista inicialment.

A banda del valor patrimonial que té la recuperació d’aquest monument, les excavacions i el mateix dolmen també s’han convertit en un atractiu turístic, ja que s’hi fan visistes guiades. L’any passat, de fet, els treballs d’excavació es van combinar amb visites, i hi van passar unes 200 persones.

Els treballs que començaran aquets proper dilluns s’allargaran fins al 20 d’agost. El projecte també està obert a persones que, de forma voluntària, vulguin anar a col·laborar en els treballs.

Parlen al vídeo: GERARD REMOLINS, RESPONSABLE DE REGIRAROCS

El Pirineu avui